Tema Traditioner: Jul jul strålande jul

Så var julen här.  Julaftonen är avklarad.

Som jag har berättat tidigare (för den som följer mig) så är våra jultraditioner ganska avskalade. Inget släktfirande. Ganska begränsat med julmat – vi kommer överens om ett antal rätter och handen på hjärtat så har vi ändå för mycket mat kvar.

Först frågar jag om barnen vill ha överraskningen eller om de vill veta vad de ska få. Var och en får avgöra och alla vill ha överraskningen. Även om det är oerhört påfrestande. T klarade det jättebra i år. Så även förra året. Vi har gjort så lite väsen av julen under adventstiden som möjligt. Ljus, stjärnor och julkalender. Och förstås lussebullsbak. Ett av de yngre barnen har haft svårast den här julen med härdsmältor dagligen. Vi har verkligen försökt att hjälpa och underlätta men det har ändå varit jobbigt. Väntan.

Vi är med i kyrkans julspel på julaftonsmorgonen så efter grötfrukost så har det burit i väg dit. Sen till farmor en stund, jullunch och sen julklapparna.

Bäst den här julen var att alla barn har vart engagerade och både pysslat och köpt julklappar. Slagit in dem själva och skrivit namn på etiketterna. Vi hade en avslappnad, skön och fin jul. Med lite för mycket rester i kylsåpet. Alla är nöjda och T gav som vanligt betyget: Bästa julen någonsin!!

God fortsättning alla!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s