Varför vill inga läkare jobba med funktionshindrade?

Runt om i hela landet råder brist på habiliteringsläkare. Både på vuxen- och barnsidan. I vårt fall visar det sig genom att vi inte fått komma på läkarundersökning på fem år. Vi får vänta i månader på att få förnyade recept och licensmotiveringar.

Varför tar man inte in hyr- och stafettläkare till habiliteringarna som man gör inom andra verksamheter? Jag har en tanke runt det som jag helst vill tro är falsk. Att det finns marknadseknomiska krafter bakom besluten att inte satsa på de här områdena. Att gruppen funktionshindrade inte är produktiva. Att satsningen inte skulle betala sig i att få människor tillbaka i produktion. Funktionshindrade är redan en kostnad för samhället. Varför lägga ytterligare pengar på dem?

Just så känns det nu. När vi sitter med bara ett par kapslar melatonin i burken och inget recept i sikte.. Två gånger den senaste månaden har sköterskan på mottagningen lovat att de ska ordna receptet. Sist jag ringde hade en läkare hunnit börja på licensmotiveringen och skulle komma tillbaka om några veckor..

Vi gills liksom inte i samhället längre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s