Tema – NPF i Media

Ja, mina senaste inlägg säger en del om vad jag anser om medias behandling av neuropsykiatrin.

SvD:s scientologinspirerade artikelserie om det sk pillerberget under förra veckan gjorde mig oerhört ledsen. På något vis förväntar man sig av Aftonbladet och Expressen att skrika ut att aspergare är mördare o dyl. Men när SvD och DN gör det sårar det mer. Ändå när kvällspressen fler. De ”seriösa” tidningarna har större genomslag. Folk ifrågasätter inte deras fakta. Och ändå var SvD:s senaste tilltag inte bättre underbyggd eller seriösare än om det kommit från en kvällstidning.

Förra året gick DN ut och presenterade en studie om att man kan mäta skallen (à la kretschmers typografi på 30-talet) för att se vilka som hade autism. Och till den artikeln hade de lagt in en bild på en av pojkarna som dödade James Bulger 1993 i Liverpool. Två tioåringar som dödade en tvååring. Det chockade hela Europa. Och den bilden. Bilden som polisen släppte till media efter gripandet. Den bilden tyckte DN var passande till den artikeln.

När media ids skriva något är det kritik om medicinering och överdiagnostisering. De verkar inte ha en aning om hur många av oss får kämpa för att bli hörda och få våra barn utredda. Skolan lyssnar inte. De vill inte ha en diagnos för då måste de sätta in särskilt stöd. Ändå påstår man att det överdiagnostiseras.

Vem tar de kontakt med när de ska skriva en artikelserie som är kritisk till diagnoser? Kritiskt till medicinerande? De enda källor jag känner till på rak arm är kopplade till scientologikyrkan:

http://www.kmr.nu
http://www.peterularsson.se
http://www.jannel.se

Och ja tror man att sciencefiction är på riktigt och att hela psykiatrin är till för att tysta oss som vet sanningen så ja.. kör på!

Annonser

4 Replies to “Tema – NPF i Media”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s