Man är på väg till Italien..

Ja ni känner till texten Välkommen till Holland av Emily Perl Kingsley.

Man får ett barn med allt vad det innebär av planering och drömmar. Man skapar sig inre bilder av hur det kommer att bli. Varma, trygga fina bilder. Så kommer barnet. Ett vackert gossebarn. Underbar. Hjärtat sväller över till bristningsgränsen. Och du kan inte hur du än försöker få honom nöjd. Inget du gör hjälper. Du vänder ut och in på dig själv. Lägger ner allt annat. All din energi. All din livskraft går till att ta hand om ditt barn. Du känner dig misslyckad. En dålig mamma. Varför skulle denna bedårande varelse komma till just dig som uppenbarligen inte har förmåga att ta hand om ett barn? Du gråter. Skäms över dina misslyckanden. Ditt barn sover aldrig. Skriker. Det gör ont. Den lilla person som du älskar mer än ditt eget liv mår dåligt och du saknar redskapen att hjälpa.

Så vågar du fråga. Och får svaret. Autism. Någon säger att du har gjort ett enastående jobb. Och du kan sluta plåga dig själv med självförebråelser. Du får hjälp. En hjälp är melatonin. Ditt barn upplever för första gången i sitt fyraåriga liv sömnighet. För första gången somnar han i harmoni. Och för första gången på fyra år kan du andas.

Med sömnen kom språket. Lugn. Slut på utagerande beteende. Utveckling.

Holland är mer än OK. Jag vill inte vara någon annanstans. Men den som inte tror att jag gjort/gör allt för mitt barn misstar sig. Och jag är inte ensam. Många andra föräldrar har samma historia. Hur kan någon tro att föräldrar och läkare medicinerar innan man provat allt annat?

SvDs förtalskampanj mot oss som tar hjälp och inte låter barn och oss själva gå under gör ont i hjärtat. Mest för att så många inte funderar på vad som ligger bakom. Begrepp som Pillerberget ska tala om för oss att det är en underklass som är obildade som drogar ner våra barn. Det är något sjaskigt vi ägnar oss åt. Jag vägrar att acceptera det! Vägrar!

Annonser

One Reply to “Man är på väg till Italien..”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s