Nya skollagen:

Hur påverkar den dig?

Många kommer att påverkas av den nya skollagen. En del positivt och andra negativt. Under en övergångsperiod kommer några att falla mellan stolarna och hur ska det bli med betyget icke godkänt inom särskolan?

Kan vi diskutera? Eller ställa frågor? Och hjälpas åt att besvara dem?

Annonser

7 Replies to “Nya skollagen:”

 1. påverkar inte direkt men kanske indirekt. Eftersom barnet går i grundskolan(autism) så är han inte berörd av det direkt. Men indirekt kan han bli drabbad på grund av att man då i skolan hävdar att det finns andra barn som behöver resurserna bättre t.ex. Och jag tror att det på sikt ändå kommer drabba alla. OM inte skolorna fattar läget o förstår hur de ska anpassa osv.

  1. jag tänker att de barn som idag är inskrivna i särskolan har ett visst stöd – en kostnad – kopplad till sin person. det stödet dras ju inte in utan finns kvar och följer med barnet över till grundskolan. eller som man gör på många håll. man har en omvänd integrering. barnet får gå kvar på sär med samma lärare men med grundsskolans läroplan. så har min sons skola jobbat tidigare så det är inte främmande. bara att de ska vara tydligare med att de gör så.

   1. hade jag tyckt om…att hon skall gå kvar i särskolan med särskolans lärare men enligt grundskolans läroplan…tyvärr tror jag inte det är så det kommer lösas i vår kommun. Kanske skall gå över till grannen och säga till honom? Någon nytta skall man väl ha av att bo granne med ordföranden i utbildningsnämnden? 🙂

   2. jo fast de pengar som följer ett barn i särskolan idag är ju inte samma pengar som man har inom grundskolan.För då har ju barnen den vanliga skolpengen. Däremot sån omvänd integrering som du skriver om det är ju bra om det funkar. Men överallt gör det ju tyvärr inte det. Vet inte än hur det ska lösas i kommunen här.

 2. jo det är ju samma peng. kommunala pengar som man tar från särskolan och för över till grundskolan. man för bara över resurserna. en kommun har ju rätt att lägga hur mycket pengar som helst på skolan och är ju inte begränsade av skolpengen.

 3. Ser att ni diskuterar pengar och inskrivningar i särskolan. Det finns inga generella regler utan varje kommun avgör själva hur de väljer att fördela sina pengar. Enligt skollagen ska alla barn ha det stöd de behöver och det ska inte vara kopplat till skolform.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s