Perspektiv inifrån – spännande om ”disconnect”

Den här tjejen har haft en enastående utveckling! Fantastiskt!
Gillar speciellt det om att stänga av den här världen. Min son går också och vår gamla habpedagog tyckte att vi skulle försöka jobba bort det men nu är jag glad att jag motsatte mig det. Han är så nöjd när han gör det och ofta är det mellan aktiviteter som han ”vilar” och går runt.

Annonser

2 Replies to “Perspektiv inifrån – spännande om ”disconnect””

  1. Vi kallar det för att göra jämmer (efter en bok) och det är en självklar del av vardagen här hemma. Att träna bort det låter helt konstigt… man kan ju inte träna bort sitt sätt att hantera sig själv, liksom?

  2. Intressant
    jag skulle kalla det ”stim”. Kalle har flera sätt att ”stimma” på , men oftast handlar det om något repetitivt , gärna snören , eller något annat som går bra att vifta med . Intressant att hon inser att hon måste skräddarsy sitt ” stim” så att det inte ska sticka ut för mycket.

    Vi har också uppmanats att träna/jobba bort stim, men det är en dålig idé, åtminstone i Kalles fall. Stör man ”stimmet” så skapar det frustration. Däremot tvingas vi ofta bryta och avleda eftersom han har svårt att komma ur ”stimmet” på egen han. Han kan fortsätta i timmar och kan då bli helt slut ( som efter ett träningspss) I skolan finns ”stimmande” med som belöning (stim-rummet)
    Skådespelaren Michael Segerström berättade i sitt sommarprogram att när han var barn om försatt han sig själv i ett stadie av lycka och eufori (genom repetetivt beteende) som han mamma hatade. Hon kallade det för ”strumma” och han var strängt förbjuden att göra det eftersom det var ”konstigt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s