Är jag normal, mamma? Malene Larssen

Mika är en flicka med svårigheter som inte syns. När hon är knappt tolv år får hon diagnosen ADD.

Mikas mamma Malene Larssen har skrivit boken dels ur ett föräldraperspektiv, men också sett ur en lärares ögon. Därför finns det många tips, tankar och idéer på hur man kan underlätta för barn med osynliga funktions- hinder.

Malene Larssen är utbildad lärare i svenska och idrott, på senare år har hon också utbildat sig i journalistik.

Utdrag ur boken:

”Mina ögon öppnas. Jag ser min dotter, förstår henne äntligen och blir därför mycket bättre på att möta henne. Jag förstår att det inte beror på slöhet att hon inte lärt sig knyta skorna, eller det att hon alltid smet ut på toaletten när tränaren på handbollsträningen gav nya instruktioner, inte berodde på att hon var kiss- nödig varje gång. Jag förstår också att det att Mika alltid ber mig klippa av de små lapparna i nacken på alla nya kläder och att hon inte vill duscha beror på att hon är extremt känslig för beröring. Och att hon alltid sover invirad i fleec- överkastet istället för under täcket inte beror på något annat än att hon känner varje grus- korn i lakanet mot huden. Därför börjar jag bädda fleeceöverkastet som lakan istället och Mika börjar sova under sitt täcke varje natt, alla andra i familjen.”

Sagt om boken:

”Igår kväll avslutade jag din bok, tänk om jag haft den för tre-fyra år sedan…” ”Jag har sträckläst din bok, gick inte att släppa Den får en femma av fem möjliga. Jag är förstås oerhört imponerad över hur du har orkat din vidsynthet, och din förståelse andra människor och hoppas att väldigt många kommer att läsa din bok. Världen blir nog lite bättre då.”

Texten tagen från Adlibris med författarens tillstånd

Annonser

5 Replies to “Är jag normal, mamma? Malene Larssen”

  1. Har precis läst ut denna bok, läste den på ett par timmar i sträck. Kunde inte släppa den, tvätten fick ligga kvar en stund i maskinen, blev pizza den dagen och hunden *flåt* fick vänta en stund innan han fick gå ut…

    KANONBOK som jag verkligen rekommenderar folk att läsa.

    Nu håller jag på med ”A som i Adam och autism” av Barbro Högstrand, väldigt gripande bok. (Litet tips bara sådär när vi ändå är inne på böcker…)

  2. Hej Malene
    Tack för igår mycket intressant . Skulle behöva höra mycket mera av dig. Du gav mig mycket att fundera över. Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s