Dr Wakefields studie kritiserad igen

eller egentligen hans metoder. Jag har aldrig trott på kopplingen MPR-vaccin/autism.

Läs här!

Annonser

10 Replies to “Dr Wakefields studie kritiserad igen”

 1. Hejsan!
  jag är nog lite allmänt kluven där…då jag någonstans tror att vaccinen inte är bra, innehåller saker som kroppen inte kan ta hand om men samtidigt – ge autism? (fundersam)

  Däremot tror jag strakt på både graviditeten/förlossningen och arv. För alla är vi ju som sagt var olika och vi är fortfarande däggdjur – att passa ihop kemiskt – gener och DNA osv. är en ända djungel och veteskap, men nått ligger det i det hela, då man ärver hälften från var förälder som sedan ger en ens personlighet och arvsmassa 🙂

  Graviditeten/förlossningen, det vet jag vad det innebär och hur det kan påverka, för så är fallet för oss (misstanken) då jag var sjuk hela graviditeten och producerade för mycket HCG hormon – hyperremiss och både så dåligt hela 9 mån. Sen fick jag värkar – värkar i mån 5 och hon ville ut, stoppades med bricanyl behandling och plötsligt vart det som ‘dött’ i magen (oroligt) sen kom då den traumatiska förlossning då CTGn försvann, skrik om akut snitt och till slut insåg man att navelsträngen satt åt runt halsen, fick bort den och ut kom en blå/lila unge…

  Som låg sitt första dygn på IVA med EKG för hon hade blåsljud, hon åt inte – fick tillägg, kunde inte bajsa, dom fick hjälpa henne och hon fick utslag direkt av allt som rörde hennes hud och som hon fick i sig – födan.

  Sen har det bara fortsatt hela hennes liv…

  Kan ju tala om att jag vid flera tillfällen ifrågasatt vad ‘felet’ kan vara med hennes beteende redan som bäbis…BVC 3 mån, hon kunde ej titta uppåt och tungan hängde ut jämt – dom kollade hennes toraxreflex (stavfel) och solnedgångsblick men ansåg att hon mognar nog – inga problem! *suck*

  Idag 12 år senare har jag fått veta av utredaren att tecken på reflexproblem är tidig indikation på autism redan i bäbisåldern.
  Att man borde ha LYSSNAT på mig – är uppenbart och att man borde ha utrett tidigare också.

  Nu tog det tills hon var 10 år och kraschade i skolan.

  1. Jag hade en helt komplikationsfri graviditet och förlossning och ändå var min son autistisk från födseln. Visst eskalerade det vid 18 månader – runt MPR-dags – men han hade det hela tiden. Men han har alltid varit frisk. Något som t o m förvånat läkare. Lite intolerans mot kasein (komjölksprotein) men bra immunförsvar. Det är tydligen vanligare med multiallergier och dåligt immunförsvar.

   Det är skönt att slippa tvivla. Slippa fundera på vad som blev fel osv. Om det nu inte vore för de nya rönen om hårtvätt. För tvättat håret under graviditeten har jag gjort.

 2. 🙂 tvätta håret, menar du allvar? Är det nya rön…*jösses*

  Jo, dottern har dåligt immunförsvar och allergier, så den biten stämmer in här.

 3. Vaccinstudierna är väl dissade sedan länge, det trodde jag? I vårt fall var det nog inte fördelaktigt för M med strulig graviditet och för tidig födsel, men själva grundorsaken kan inte vara annat än arv med vår släkt!

  1. I vissa kretsar är det fortfarande en sanning och du kan ju inte ha missat trådar på sb om vaccination eller inte. DAN bygger delvis på att vaccinet bidrar till autismen.

 4. Att vaccinteorin lever i högönsklig välmåga ute bland folk vet jag (alltför väl 🙄 ) men i vetenskapliga kretsar inte. Bra av Lancet tycker jag! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s