Årsschema?

Jag har tänkt göra ett årsschema att sätta upp på väggen. Ett långt schema som ett måttband med årstidssymboler i bakgrunden. Med färger för månaderna och markeringar högtider/födelsedagar. Är det någon som gjort något liknande? Råd? Och har månaderna färger?

I januari ska vi få en Sigvarttavla. Först på prov och fungerar det bra så får vi en som hjälpmedel. Jag kommer självklart att recensera den!

Annonser

12 Replies to “Årsschema?”

 1. Å jag önskar jag hade något att bidra med här….

  Vad är det för tavla? Jag vet ju nada ja… Jag verkar inte få några hjälpmedel. Kvittar vad jag frågar om…. lite tröttsamt jag skulle behöva en timstock men inte ens det får man. Var vänder du dig Anna?

  //tess

   1. Ja men man ska ju helt kalrt ha samma rätt till hjälpmedel i alla fall…. blir lite sur på detta och ska ta upp det återigen för han måste ju få sina hjälpmedel han som alla andra i samma sits.

    //Tess

 2. här tillhör ju stoffe hab. Men det är dåligt med hjälpmedel ändå. Fast egentligen kan arbetsterapeuten i kommunen skriva ut samma hjälpmedel som på hab. Och bup kan ha kontakt med hab så att de hjälper till med tidshjälpmedel. Men anna hur fick du denna tavla? Vad ska man säga för att de ska få den som hjälpmedel?

  1. Här i Värmland är det stora skillnader just med hjälpmedelsbiten mellan hab och bup. Säkerligen är det annorlunda på andra ställen.

   Torsten har stora problem med tidsuppfattningen och det är stressand för honom. Vi har använt ett handgjort dygnsschema med beteckningar för solens upp- och nedgång och en pil som jag flyttar under dagen men den mäter ju inte tiden. Vad är tre timmar?
   http://www.autismforum.se/gn/opencms/web/AF/film/problem_med_tidsuppfattning.html
   Jag talar om för hab att det här är något vi har behov av. Vi har funderat på att köpa en själva men den kostar drygt 8000 kr exkl moms.

 3. Ja jag tycker det är jättesvårt med detta oxå för August. Han förstår inte alls tiden och när något är dax… somdu säger vad är tio minuter eller fem timmar.

  Jag måste ta tag i detta efter nyåret. Maud ahr ju skickat en remis till hab för vår del och jag får väl ringa och trycka på för ja de är besvärligt.

  //Tess

  1. Har han svårigheter att förstå OCH mår dåligt av det? Jag tror att de allra flesta inom autismspektrumet har en del problem med tidsuppfattning men att inte alla mår dåligt av det.

   1. Han mår inte alls bra av detta. Han blir ju jätteorolig när han inte vet när det blir av med saker. Han blir uppstirrad och får fråga många många gånger. Han förstår ju ändå inte och detta är givetvis ett moment vi inte skulle behöva ha…

    //Tess

   2. Ja för det är han i stort behov av då han inte kan avsluta saker utan att bryta ihop. Ja som sagt får ta tag i detta så fort helgerna är över…. //Tess

 4. kan ju tipsa om hur vi gjorde tess. Våran äldsta son och även dottern sen tillhörde bup i värmland(asperger har de) men då gjorde de så på bup i karlstad(som vi tillhörde) skickade remiss på just detta med arbetsterapeut biten till hab i karlskoga. Så på det sättet fick äldsta sin timstock.(det var ju det med tidshjälpmedel vi behövde hjälp med)

  Sen har ju stoffe här alltid tillhört hab här i karlskoga. Men reglerna överlag är ändå att arbetsterapeuten i kommunnen ska kunna skriva ut tidshjälpmedel. Även om det är svårt att få till det.

  1. BUP har skrivit en remis till HAB i Karlstad så vi får se om det går lite framåt snart… börjar bli galen på detta snart. Haft sin diagnos ett halvår snart och inga hjälpmedel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s